Airfryer - digitaal display - 3,2 liter inhoud

Met deze airfryer van Tomado frituur, grill, rooster en bak je diverse lekkernijen. Van frites en snacks tot aan lopende chocoladetaartjes! De airfryer heeft een capaciteit van 3,2 liter waarmee je tot 1000 gram friet kan bereiden, genoeg voor 6 personen. Kies simpelweg een van de 7 automatische programma’s op het digitale display of stel de temperatuur zelf in voor de perfecte bereiding van je maaltijd. Doordat je bakt met hetelucht is je maaltijd gelijk een stuk gezonder en nog net zo krokant. Verantwoord genieten dus! De airfryer is na gebruik eenvoudig schoon te maken, zowel de pan als de bak kunnen in de vaatwasser gereinigd worden.

 • 3,2 liter inhoud, voor 1000 gram friet
 • bereiding van diverse gerechten
 • digitaal display met instelbare timer

Adviesprijs €69,99 €52,99
! Niet op voorraad
Houd mij op de hoogte
De TAF3201B is tijdelijk uitverkocht. Ontvang een e-mailbericht zodra dit product weer leverbaar is.
Voor 21.00 uur besteld morgen in huis
Omruilgarantie
Beoordeling op Bol.com 8,8/10
Gratis retourneren
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Productinformatie

Plus- en minpunten
 • De hetelucht friteuse heeft een handig digitaal display met timer
 • Voldoende inhoud voor 6 personen
 • Je bakt gezonder met het hetelucht systeem
 • Heeft geen mandverdeler voor het verdelen van verschillende etenswaren
Functies & gebruik

Met deze airfryer van Tomado frituur, grill, rooster en bak je diverse lekkernijen. Van frites en snacks tot aan lopende chocoladetaartjes! De airfryer heeft een capaciteit van 3,2 liter waarmee je tot 1000 gram friet kan bereiden, genoeg voor 6 personen. Kies simpelweg een van de 7 automatische programma’s op het digitale display of stel de temperatuur zelf in voor de perfecte bereiding van je maaltijd. Doordat je bakt met hetelucht is je maaltijd gelijk een stuk gezonder en nog net zo krokant. Verantwoord genieten dus! De airfryer is na gebruik eenvoudig schoon te maken, zowel de pan als de bak kunnen in de vaatwasser gereinigd worden.

Productvoordelen van de Tomado TAF3201B:

 • Gezonder bakken dankzij hetelucht i.p.v. olie of vet
 • 3,2 liter inhoud, voor 1000 gram friet
 • Digitaal display
 • 7 automatische programma's
 • Koele behuizing
 • Hetelucht vermogen: 1500 watt
 • 2 jaar garantie bij Tomado

Compact met een ruime inhoud
Dankzij het compacte design van deze airfryer neemt hij minder ruimte in beslag. Met een inhoud van 3,2 liter heeft hij toch een grote capaciteit en kun je bijvoorbeeld 1000 gram friet in één keer bakken. Je kunt allerlei maaltijden bereiden in de airfryer door middel van frituren, grillen, roosteren of bakken. Je kunt veel verschillende gerechten bereiden: zoals muffins, koekjes en broodjes tot kippenpootjes, aardappeltjes, groenten en vis.

Gezonder dankzij hetelucht
Het grootste verschil tussen een airfryer en een frituurpan is het weg laten van olie, vet of boter. Hierdoor is het koken of bakken automatisch gezonder. Hetelucht voegt namelijk niks toe aan het eten, waardoor je wel alle smaken en structuren behoudt, maar het niet ongezonder wordt. Nog een feitje is dat het voedsel net zo knapperig wordt met lucht als met olie of vet.

Koude behuizing
De wanden van deze airfryer worden niet heet tijdens het frituren. Hierdoor kan je de zijkant van de airfryer altijd aanraken zonder je handen te verbranden.

Veilig in gebruik
De airfryer heeft antislipvoetjes, waardoor deze stevig blijft staan tijdens het bakken. Daarnaast beschikt hij over een oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, waardoor je de airfryer op de meest veilige manier kunt gebruiken.

7 automatische menu's
Druk op het display op de toets M om een van de automatische programma's te starten.

 • Friet
 • Vlees (met bot)
 • Garnalen
 • Dessert
 • Gevogelte
 • Steak
 • Vis

Zodra je een automatisch menu geselecteerd hebt, zal de airfryer na een aantal seconden automatisch starten. Om een ander menu te kiezen, druk je op de standby toets. Hij zal 20 seconden koelen en daarna uitschakelen. Daarna kun je een ander menu selecteren.

Gemakkelijk schoon te maken
Zowel de frituurmand als - de binnenpan zijn vaatwasbestendig. De binnenkant van de airfryer is gemaakt van metaal. Hierdoor kan je de binnenkant met een zachte vochtige doek afnemen. De buitenkant is gemaakt van kunststof. Je kunt de buitenkant schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel.

Handleiding
Voor dit product is een producthandleiding beschikbaar: Download de handleiding hier
Productsheet
Download hier een pdf met de belangrijkste productkenmerken.
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Specificaties

Productkenmerken Airfryer
Inhoud 3,2 liter
Capaciteit 1000 gram frites
Instelbare temperatuur van 80°C tot 200°C
Geschikt voor frituren, grillen, roosteren en bakken zonder olie ja
Display met resttijd indicatie en temperatuur weergave ja
Instelbare tijd uitschakeltimer tot 60 min
Automatische programma's 7
Type bediening tiptoetsen met verlichting
Materiaal behuizing kunststof
Uitneembare binnenpan ja
Frituurmand met anti-aanbaklaag ja
Controle verlichting ja
Koele wand ja
Inclusief mandverdeler nee
Anti-slip voetjes ja
Vaatwasbestendige onderdelen ja
Garantietermijn 2 jaar
Technische gegevens Airfryer
Kleur zwart en zilver
Afmetingen (hxbxd) 32,0 x 27,0 x 36,0 cm
Vermogen 1500 Watt
Snoerlengte 110 cm
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Hulp bij aanschaf

Welke soorten friteuses zijn er

Traditionele friteuses:
Kenmerken van een traditionele friteuse zijn:
Vaste bak, koele buitenwand, kijkvenster, hierin gebruik je olie of vet. Deze is wat moeilijker te reinigen en je krijgt eerder geurtjes.

Koude zone friteuse:
Bij een koude zone friteuse wordt verwarmingselement direct in het vet geplaatst. Het element bevindt zich dan ca. 2 cm boven de bodem van de pan. Doordat de warmte van het element naar boven straalt, ontstaat er onder het element een koude zone. De temperatuur van deze zone is daardoor lager dan elders in de bak. Juist omdat verbranding pas bij hogere temperaturen plaats vindt, zullen de frituurresten, die in de koude zone zinken, niet verbranden. 

Airfryer:
Bij de airfryer wordt er gebruik gemaakt van circulerende hete lucht. Dit zorgt ervoor dat de friet lekker knapperig van buiten wordt en zacht van binnen. Het grootste voordeel is dat de frieten veel minder (tot 80% minder) vet bevatten.

 

Heb je gevonden wat je zocht?

Waarom zou ik een friteuse met een koude zone aanschaffen?

Bij een koude zone friteuse wordt het verwarmingselement direct in het vet geplaatst. Het element bevindt zich dan ca. 2 cm. boven de bodem van de pan. Doordat de warmte van het element naar boven straalt, ontstaat er onder het element een koude zone. De temperatuur van deze zone is daardoor lager dan elders in de kuip. Omdat verbranding pas bij hogere temperaturen plaats vindt, zullen de frituurresten, die in de koude zone zinken, niet verbranden. 


Resultaat: het vet gaat langer mee en frituurluchtjes blijven tot het minimum beperkt.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Wat is het voordeel van een airfryer t.o.v. een friteuse met vet?

Bij de airfryer wordt er gebruik gemaakt van circulerende hete lucht. Dit zorgt er, net zoals bij een 'gewone' friteuse, voor dat de friet lekker knapperig van buiten worden en zacht van binnen. Het grote voordeel is dat de frieten veel minder (tot 80% minder) vet bevatten. Omdat de airfryer gebruik maakt van circulerende hete lucht in plaats van frituurvet, zit je nooit meer opgescheept met oud en vies frituurvet. Schoonmaken is erg makkelijk. Alle gebruiksonderdelen zoals de mand en de pan kunnen in de vaatwasser.  Een 'gewone' friteuse ruikt vaak sterk tijdens het gebruik. Een airfryer kun je met een gerust hart binnen gebruiken. Geen nare luchtjes meer.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Werking en installatie

Wat moet ik doen vóór het eerste gebruik van mijn friteuse?

1. Controleer na het uitpakken of het apparaat in perfecte staat is aangekomen. Plaats de friteuse op een warmtebestendige vlakke ondergrond. Verwijder het deksel en de frituurmand. Trek nu het element recht omhoog uit de geleiders en verwijder het reservoir. 
2. Reinig het deksel, de frituurmand en het reservoir met warm water en een mild afwasmiddel. Droog de onderdelen goed af. Let op dat er geen vocht meer aan het deksel, de frituurmand of het reservoir zit. De buitenkant enkel reinigen met een vochtige doek en goed droog maken. 
3. Zet de friteuse weer in elkaar. Vul het reservoir met vloeibaar frituurvet tussen het minimum en maximum niveau. Het frituurvet mag in geen geval onder het minimum of boven het maximum niveau komen. In het reservoir staan twee horizontale streepjes die het minimum en maximum niveau aangeven.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Wat moet ik doen vóór het eerste gebruik van mijn airfryer?

Controleer of de spanning overeenkomt met die vermeld is op het typeplaatje en steek de stekker in een geaard stopcontact. Het verwarmingselement is voorzien van een beschermlaag die voor het eerste gebruik verwijderd dient te worden. Dit doet u door de airfryer ongeveer 10 minuten op de maximumstand aan te zetten zonder voedsel in het apparaat. Er kan een lichte rookontwikkeling ontstaan door de beschermlaag die van het verwarmingselement brandt. Zorg daarom voor goede ventilatie in de ruimte. Na het verwijderen van de beschermlaag kunt u de airfryer uitschakelen. Verwijder de stekker uit het stopcontact. Laat de airfryer goed afkoelen en reinig de losse onderdelen voordat u de airfryer daadwerkelijk gaat gebruiken. Reinig de mand en de pan met warm water, een mild afwasmiddel en een zachte spons. Aanwijzing: deze onderdelen kunnen ook in de vaatwasmachine gereinigd worden. Reinig de binnen- en buitenzijde van het apparaat met een vochtige doek.

Heb je gevonden wat je zocht?

Gebruik en onderhoud

Mag ik aluminimumfolie of bakpakier gebruiken in mijn airfryer?

U kunt aluminiumfolie of bakpapier gebruiken in de airfryer.

LET OP! Het aluminiumfolie of bakpapier mag niet boven de rand van de frituurmand uitsteken, of door de luchtcirculatie boven deze rand geblazen worden.
Er is namelijk kans op brandgevaar als bakpapier in contact komt met het warmte-element boven de frituurmand.

Let er wel op dat de luchtstroom van de airfryer erg belangrijk is voor het bakresultaat. Als u alle gaten in de frituurmand afsluit zal dit de luchtstroom beperken en kan de bereiding langer duren of een minder resultaat opleveren.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe smaken de etenswaren die bereid zijn in de airfryer?

De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk door het zelf eens te proberen. De airfryer is zeer geschikt om producten een krokante buitenkant te geven, en toch zacht te houden van binnen. Hierdoor is de airfryer zeer geschikt voor het bereiden van friet, snacks en kip. De smaak van de gerechten is zeer puur. Je hebt geen olie of vet nodig om de producten te bereiden, en daarnaast blijft de smaak van het product goed behouden.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Moet ik mijn airfryer voorverwarmen?

In principe hoeft de airfryer niet voor te verwarmen bij het bereiden van een product. Vaak wordt er bij bereidingstijden wel vanuit gegaan dat de airfryer wordt voorverwarmd. Mocht je het product toch al gelijk in de airfryer doen zal je ongeveer 2 tot 3 minuten bij de bereidingstijd op moeten tellen.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe reinig ik mijn airfryer?

Gebruik voor de reiniging van de pan en de mand geen metalen keukengerei of schurende middelen, want dit kan de antiaanbaklaag beschadigen. 

1. Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat de airfryer volledig afkoelen. 
2. Veeg de buitenkant van de airfryer af met een vochtige doek. 
3. Reinig de pan en de mand met heet water met een spons waaraan een beetje afwasmiddel is toegevoegd. De pan en de mand mag ook in de vaatwasmachine gereinigd worden. Een ontvetter mag gebruikt worden om resterend vuil te verwijderen. 
4. Reinig de binnenzijde van het apparaat met heet water en een zachte spons. 
5. Reinig het verwarmingselement met een zachte afwasborstel om eventuele voedselresten te verwijderen.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Waarom mag ik geen blokkenvet in een koude friteuse doen?

Dit heeft twee redenen:

Bij een koude zone friteuse hangt het element direct in het frituurvet. Als dit afkoelt en stolt, zet het vet uit en kan het element omhoog gedrukt worden. Bij een volgend gebruik kan het element geen contact meer maken en dus niet warm worden.

Als u blokkenvet gebruikt en de friteuse moet het gestolde frituurvet opwarmen dan kan het element oververhit raken, omdat het element zijn warmte niet goed kan verdelen. Tomado adviseert daarom vloeibaar frituurvet te gebruiken. Als voordeel heeft dit dat het vet sneller op temperatuur is en langer schoon blijft.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe vaak moet ik mijn frituurvet of olie verversen?

Frituurvet:
Het vervangen van het frituurvet wordt geadviseerd na 8 tot 12 keer frituren.

Olie:
Als maatstaaf adviseren wij de olie na 5-7 keer frituren te vervangen. Is de olie echter al erg donker, stroperig, rookt deze bij verhitting, of is deze aan het schuimen? Dan is het tijd om de olie eerder te vervangen.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe reinig ik mijn friteuse?

Alvorens de friteuse te reinigen, moet u de friteuse volledig laten afkoelen en de stekker uit het stopcontact verwijderen. Verwijder het deksel, de frituurmand, het element en het reservoir uit de friteuse. Reinig het deksel, de frituurmand en het reservoir in de vaatwasmachine of met heet water waaraan een beetje afwasmiddel is toegevoegd. Zorg ervoor dat na reiniging de onderdelen goed gedroogd zijn. De buitenkant van de friteuse kunt u reinigen met een vochtige doek waar eventueel een beetje afwasmiddel aan toe is gevoegd.

Heb je gevonden wat je zocht?

Storing of defect

Mijn koude zone friteuse werkt niet goed, wat kan ik doen?

De frituurpan heeft 2 beveiligingen / trucjes bij gebruik.

1. De pan moet in de houder klikken. Als je de hitte module vast zet in de pan moet je een soort klik horen. Dit is vaak het probleem waardoor deze het niet doet.

2. De pan heeft aan de achterkant een klein reset gaatje. Vaak lost dit ook opstart problemen op.

Controleer of de stekker in een werkend stopcontact zit.
Controleer of het olieniveau tussen het min-max symbool zit in het oliereservoir. Haal het verwarmingselement uit de houder en druk met een pin op de reset-knop. Plaats hierna het verwarmingselement weer terug in de houder. Kunt u de reset knop niet vinden, controleer de handleiding voor de positie van deze knop.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Er komt witte rook uit mijn friteuse, wat is dit?

1.    De olie is sterk vervuild. Bij verwarming verbranden deze deeltjes wat een rook tot gevolg kan hebben. 
2.    Tomado adviseert het gebruik van zonnebloem olie. Extra vierge olijfolie is minder geschikt omdat bij meermalig opwarmen schadelijke stoffen zoals PAK's kunnen ontstaan. Wilt u toch olijfolie gebruiken, gebruik dan zuivere olijfolie.
3.    Als u diepgevroren producten, of producten met een hoog vochtgehalte frituurt kan er condens ontstaan. Dit kan op rook lijken maar kan in de meeste gevallen geen kwaad.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Mijn airfryer functioneert niet, waar kan dit aan liggen?

1. Controleer of de stekker in een geaard stopcontact is aangesloten. 

2. Check of de pan goed in het apparaat geschoven is.
 
3. Het kan zijn dat de overhittingsbeveiliging is geactiveerd. Druk de reset-knop in met een puntig object
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Mijn airfryer doet niets

Voer het onderstaande stappenplan uit om het probleem mogelijk op te lossen of vast te stellen waar het probleem zich bevind.

1.    Controleer of de stekker in een werkend stopcontact zit
2.    Controleer of de airfryer is ingesteld op een bepaalde tijd en temperatuur
3.    Controleer of de uitschuiflade inclusief frituurmand goed geplaatst is. Druk deze stevig in het apparaat zodat de buitenkant 1 lijn vormt met de behuizing van het apparaat.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Mijn airfryer stinkt tijdens het gebruik

Voer het onderstaande stappenplan uit om het probleem mogelijk op te lossen of vast te stellen waar het probleem zich bevindt.

1.    Maak zowel de uitschuiflade en de frituurmand grondig schoon in een sopje met een afwasborstel. Spoel af met schoon water om ervoor te zorgen dat er geen sopresten achterblijven.
2.    Schuif de uitschuiflade met frituurmand in de airfryer
3.    Stel de temperatuur in op 200 graden en stel de tijd in op 30 minuten. Gebruik geen ingrediënten.
4.    Laat nu de nare luchtjes in de airfryer gedurende deze 30 minuten verdampen
 

Heb je gevonden wat je zocht?

De stoppen slaan door, maar na her-activering functioneert het apparaat niet naar behoren

Deze situatie duidt erop dat er waarschijnlijk geen defect is aan uw product, maar dat de groep mogelijk overbelast wordt. Dit gebeurt mogelijk doordat het apparaat in combinatie met andere stroomverbruikers zoals vaatwassers, wasmachines, waterkokers, frituurpannen en dergelijke is aangesloten. Een groep kan maximaal 16 Ampère aan stroom verwerken. Dit staat gelijk aan ongeveer 3600W. Wanneer deze waarde overschreden wordt (bijv. door een waterkoker + oven) zal de stop uitschakelen.

U kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat er geen andere stroomverbruikers zijn aangesloten op dezelfde groep. Als u zeker weet dat uw Tomado apparaat als enige stroomverbruiker is aangesloten op deze groep moet het probleem niet meer voorkomen.
Wanneer het apparaat helemaal niet meer functioneert na her-activering van de stop, en als de stop bij elke inschakeling van het apparaat weer uitschakelt is uw apparaat mogelijk defect. Neem dan contact op met onze klantenservice.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Reviews

Totaal aantal reviews: 15
10.0
van de 10
15
0
0
0
0

 

 

Ben je in het bezit van dit product?

10 / 10

Uitstekend ding

uit Vrouwenparochie
25 mei 2023
Mooi compact apparaat met een zéér goede werking.
Stil, makkelijk bedienbaar op een overzichtelijk display.
Door het geringe wattage erg geschikt voor op de camping.
Aanrader!
10 / 10

Uitstekende koop!

uit Almere
05 mei 2022
Erg tevreden met deze aankoop. Makkelijk bedienbaar, stil, en goede bakresultaten. Een aanrader.
10 / 10

Geweldige Airfryer

uit Gravenzande
21 april 2022
Geweldige Airfryer van Tomado .

Het is mijn eerste ervaring met een Airfryer.

ik heb gekozen voor Tomado mede doordat ik meerdere apparaten gebruik o.a.eierkoker en een waterkoker .
Deze heb ik al een aantal jaren in gebruik en naar tevredenheid.
Vandaar deze keuze om voor TOMADO te kiezen
10 / 10

Goed

uit Wommelgem
17 maart 2022
Echt goed, een kwalitet, top!!
10 / 10

Prima airfryer

uit Alkmaar
24 december 2021
Een prima airfryer ik raad deze zeker aan
10 / 10

Super

uit Schelle
21 april 2021
Voor deze prijs is deze friteuse perfect. Ik heb er zelfs al 2 keer cake in gebakken en deze waren perfect.
10 / 10

Fantastisch lekker en makkelijk

uit Warnsveld
08 april 2021
Vandaag mocht ik mijn tomado Taf3201B ontvangen. Ik heb, na het lezen van de handleiding en het reinigen voor het eerste gebruik (wat overerigens stap voor stap wordt uitgelegd in de handleiding) meteen loempia's erin gedaan om te testen.
Resultaat: knapperig, snel, heerlijk!
Het apparaat is makkelijk te bedienen voor jong en oud. Ideaal! Wij zijn een blij gezin.
10 / 10

Super fijn

uit Groningen
17 december 2020
Super fijne beginners AF.
10 / 10

dhr

uit Malden
25 november 2020
mooie hete lucht friteuse.
voldoet aan alle verwachtingen.
9 / 10

Super airfryer

uit Eindhoven
20 oktober 2020
Mijn oude ging kapot dus moest een nieuwe. Tussen tig airfryers vond ik deze. Design nie helemaal mijn ding (mandje systeem minder prettig) maar voor de rest prima airfryer. Werkt prima, ook de voorgeprogrammeerde opties handig! Ik bak er van alles in, zo handig. Echt een aanrader, zeker voor de prijs/kwaliteit verhouding!!
9 / 10

Dhr

uit Nieuw-Beijerland
25 september 2020
Mooie vormgeving en makkelijk in gebruik.
10 / 10

helemaal tevreden

uit Oosterhout
01 september 2020
Ik had de air fryer veel eerder aan moeten schaffen.Nog nooit zulke heerlijke frietjes gegeten.Heel tevreden, makkelijk in gebruik Ik ben er heel blij mee.
9 / 10

Happy!

uit Deventer
21 juni 2020
Helemaal happy mee!
Geen gedoe meer met bakken olie of frituurvet en de smaak is prima!
9 / 10

Knapperige frietjes

uit Venlo
14 februari 2020
Zo'n twee weken in huis nu. We zijn met zijn drietjes en daar is de airfryer zeker groot genoeg voor. Ik vind het digitale display met de automatische programma's echt een mooie toevoeging en de frietjes en snacks worden er lekker knapperig in. We gaan zeker nog meer recepten uitproberen binnenkort!
9 / 10

mevrouw

uit Roermond
14 februari 2020
Ik twijfelde al heel lang om een airfryer te kopen. Deze was goed betaalbaar en het is een bekend en betrouwbaar merk dus ik dacht ik probeer het gewoon. Ik ben heel blij dat ik hem gekocht heb want het werkt echt heel makkelijk en het is nog gezond ook! Ik heb meteen heel veel verschillende gerechten uitgeprobeerd. Ik ben echt verrast over wat je er allemaal in klaar kan maken. Op internet heb je heel veel lekkere recepten voor de airfryer dus ik ga voortaan gezond en heel gevarieerd eten!
TOMADO
Daarom Tomado

Bij Tomado profiteer je van de volgende voordelen:

Vertrouwd sinds 1923

Al bijna 100 jaar geliefd in heel veel huishoudens!

Uitstekende service

We gaan ontzettend ver voor supertevreden klanten!

Betaalbare kwaliteit

Verrassend goede kwaliteit voor een verrassend goede prijs!

339