Airco - 3-in-1 functie - timer

Met deze mobiele airco van Tomado slaap je tijdens de warme zomerdagen heerlijk door. De airco kan naast koelen ook ontvochtigen en ventileren. De airco heeft een koelcapaciteit van 9000BTU en is geschikt voor ruimtes tot 80m³. Je kunt eenvoudig een slaapkamer of kleine woonkamer verkoelen. Met de handige afstandsbediening en instelbare timer zet je de airco voor het slapen gaan aan zodat je later op de avond in een koele slaapkamer terecht komt. De airco wordt standaard geleverd met een raam afdichtingskit. Even monteren, de timer instellen en daarna genieten van koele lucht! 

 • 3-in-1 airco / ontvochtiger / ventilator
 • voor ruimtes tot 80m³
 • met afstandsbediening en 24 uurs timer

Adviesprijs €349,- €199,-
Dinsdag in huis
Op voorraad
Voor 21.00 uur besteld morgen in huis
Omruilgarantie
Beoordeling op Bol.com 8,8/10
Gratis retourneren
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Productinformatie

Plus- en minpunten
 • Gemakkelijk verplaatsbaar
 • De timer is eenvoudig in te stellen tot 24 uur
 • De airco wordt geleverd met afstandsbediening
 • De airco is niet geschikt voor het verkoelen van grote ruimtes
Functies & gebruik

Met deze mobiele airco van Tomado slaap je tijdens de warme zomerdagen heerlijk door. De airco kan naast koelen ook ontvochtigen en ventileren. De airco heeft een koelcapaciteit van 9000BTU en is geschikt voor ruimtes tot 80m³. Je kunt eenvoudig een slaapkamer of kleine woonkamer verkoelen. Met de handige afstandsbediening en instelbare timer zet je de airco voor het slapen gaan aan zodat je later op de avond in een koele slaapkamer terecht komt. De airco wordt standaard geleverd met een raam afdichtingskit. Even monteren, de timer instellen en daarna genieten van koele lucht! 

Productvoordelen van de Tomado TMA9001W:

 • 3-in-1 airco / ontvochtiger / ventilator
 • 9000 BTU
 • Voor ruimtes tot 80m³
 • Geluidsniveau 47,5 - 63 dB
 • Afstandsbediening meegeleverd
 • Luxe raamafdichtingskit inbegrepen
 • Energieklasse A
 • 1200 watt vermogen
 • Instelbare timer tot 24u
 • 2 jaar garantie bij Tomado

Koelen, ontvochtigen en ventileren
Deze airco heeft 3 verschillende functies; koelen, ontvochtigen en ventileren. Kies je voor de koel-functie, dan haalt de airco door middel van de slang warme lucht uit de ruimte, vervolgens wordt de gekoelde lucht weer de ruimte ingeblazen. Je kunt de airco ook alleen laten ventileren. De airco blaast dan lucht op kamertemperatuur de ruimte in. Daarnaast kan hij nog één ding: hij onttrekt vocht aan de lucht. Koele lucht bevat namelijk minder waterdamp dan warme lucht. De 3 functies van deze airco zijn zowel in combinatie als los van elkaar te gebruiken.

Bediening
De mobiele airco is gemakkelijk te bedienen. Aan de bovenkant zit het bedieningspaneel waar je gemakkelijk de airco in kunt stellen. Lig je op de bank of in je bed? Gebruik dan de bijgeleverde afstandsbediening. Aan de voorkant zitten de lamellen waar de koude lucht naar buiten komt. Deze lamellen kun je zelf omhoog en omlaag doen, zodat de lucht naar wens de kamer wordt ingeblazen. De kamer koelen was nog nooit zo gemakkelijk! 

Raamafdichtingskit
Mobiele airco’s werken altijd met een luchtafvoerslang die naar buiten leidt. De afvoerslang zorgt ervoor dat warme lucht de kamer uit stroomt. Om een mobiele airco optimaal te laten koelen, monteer je de afvoerslang met een raamafdichtingskit. Deze kit helpt om warme lucht buiten te houden. Hij wordt gemonteerd door een plakstrip rondom het raam te plakken. De plakstrip bevat klittenband waardoor de afdichtingsdoek gemakkelijk eraan vast gemaakt kan worden en ook weer verwijderd kan worden. In de afdichtingsdoek zit een rits waardoor de afvoerslang van je airco door naar buiten kan. Wat deze raamafdichtingskit uniek maakt, is dat hij geschikt is voor alle soorten ramen.

Koelcapaciteit van de airco in BTU
De koelcapaciteit van een airco wordt aangeduid in BTU, dit staat voor British Thermal Unit. BTU geeft aan hoe groot de ruimte maximaal kan zijn om deze optimaal te verkoelen. Met een koelcapaciteit van 9000 BTU kan de airco ruimtes koelen tot maximaal 80m³.

Gemakkelijk te verplaatsen
Dankzij de wieltjes en de geïntegreerde handvatten is de airco makkelijk op te tillen en te verplaatsen. Zo kan je verschillende ruimtes koelen, ontvochtigen en/of ventileren.

Timer
Wil je tijdens een warme zomerdag je slaapkamer afkoelen voordat je in bed stapt? De timerfunctie kan gebruikt worden om de mobiele airco automatisch aan te laten gaan. Wil je niet dat de airco de hele nacht aan staat, dan kan je ervoor kiezen dat hij na een verloop van tijd automatisch uitschakelt.

Inbegrepen accessoires

 • Luxe raamafdichtingskit
 • Afvoerslang
 • Plakstrip
 • Afstandsbediening inclusief 2 AAA-batterijen
Handleiding
Voor dit product is een producthandleiding beschikbaar: Download de handleiding hier
Productsheet
Download hier een pdf met de belangrijkste productkenmerken.
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Specificaties

Productkenmerken airco's
Koelcapaciteit 9000 BTU
Capaciteit voor ruimtes tot 80 m3
Afstandsbediening (incl. batterijen) ja, (2x AAA)
Ontvochtiging max. 2,2 L/uur
Instelbare timer functie ja, tot 24 uur
Volle watertank waarschuwing ja
Raam afdichtingskit inbegrepen ja, luxe
Verrijdbaar ja
Ventilatorstanden 2
Aircostand ja
Ventilatorstand ja
Ontvochtigingsstand ja
Temperatuurbereik 17 - 30°C
Lengte afvoerslang 35 - 150 cm (min - max)
Diameter afvoerslang 13 cm
Garantietermijn 2 jaar
Technische gegevens airco's
Kleur wit
Afmetingen (hxbxd) 70,3 x 34,5 x 35,5 cm
Aansluitwaarde 1280 Watt
Energieklasse A
Geluidsniveau (min-max) 47 - 63 dB
Luchtverplaatsing max. 319 m3/u
Koelmiddel R290
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Hulp bij aanschaf

Wat is een mobiele airco en hoe werkt deze?

Een mobiele airco koelt de lucht met een koelmiddel en een warmtepomp. De warme lucht in de ruimte wordt aangezogen door de ventilator in de airco. Hierna wordt de lucht naar een warmtewisselaar geleid waar een koelmiddel doorheen stroomt. Vervolgens wordt de koele lucht terug in de ruimte geblazen. De overgebleven warme lucht wordt naar buiten geblazen via de afvoerslang. Een mobiele airco is voorzien van 4 wielen waardoor je ten alle tijden de airco kunt verplaatsen. Daarnaast werkt een airco ook als luchtontvochtiger en kan deze ventileren. Koude lucht bevat minder waterdamp dan warme lucht. Het overtollige condenswater wordt opgevangen in de waterbak van de mobiele airco.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe bepaal ik de juiste capaciteit?

De koelcapaciteit van een airco wordt uitgedrukt in wattage. Om de benodigde koelcapaciteit te berekenen gebruiken we de volgende formule: ruimte in m3 x factor = wattage.

Ruimte in m3: de inhoud van de ruimte wordt uitgedrukt in kubieke meters (m3) en wordt berekend door: lengte x breedte x hoogte.

Factor: zoek je een airco voor een ruimte die goed geïsoleerd is, weinig ramen heeft, geen plat of schuin dak en met weinig warmte afgevende apparatuur dan is de factor 30. Is de ruimte minder goed geïsoleerd, veel glasoppervlakte en/of veel elektronische apparatuur. Dan is de factor 40. Heeft de ruimte een extreem hoge warmtelast. Bijvoorbeeld: plat of schuin dak, slechte isolatie, ruimtes waar veel mensen verblijven of veel elektronische apparatuur opgesteld staat. Dan is de factor 50.

Bij twijfel raden wij altijd aan te kiezen voor factor 50, zodat je altijd een airco kiest met voldoende capaciteit.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoeveel energie verbruikt een mobiele airco?

Elke mobiele airco heeft een energielabel waaraan je ziet in welke energieklasse het apparaat valt. De manier waarop je de airco gebruikt, heeft ook invloed op hoe energiezuinig het apparaat in praktijk is. Hoe vaker en hoe langer je de airco aanzet en hoe groter het temperatuurverschil is dat je wilt bereiken, hoe meer energie de airco verbruikt om zijn werk te doen. Gemiddeld verbruikt een mobiele airco in 200 uur, 200 kWh dat neerkomt op ongeveer € 45. Per nacht zal de airco €2 euro kosten, mits hij aan staat natuurlijk. Dit is uiteraard afhankelijk van de prijs per kWh.

Heb je gevonden wat je zocht?

Moet er een afvoerslang naar buiten?

Ja! Mobiele airco’s werken altijd met een luchtafvoerslang die naar buiten leidt. De afvoerslang van de mobiele airco zorgt ervoor dat warme lucht de ruimte uit stroomt. Om dit zo optimaal mogelijk te regelen, is het belangrijk om de slang zo recht mogelijk te houden. Wanneer de slang veel knikken en bochten heeft, is de kans groter dat de warme lucht niet goed afgevoerd wordt. Dit zorgt er vervolgens voor dat de airco meer moeite heeft met het koelen van de ruimte. Om een mobiele airco optimaal te laten koelen, monteer je de afvoerslang daarom met een raamafdichtingsset. Zo’n set helpt om warme lucht buiten te houden. 

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoeveel geluid maakt een mobiele airco?

Verkoeling van de slaapkamer tijdens een zomerse nacht is prettig, maar het is niet de bedoeling dat het geluid van de airco jou wakker houdt. De temperatuur van buiten heeft grote invloed op het geluidsniveau van de airco. Hoe extremer de temperaturen, hoe harder de airco moet werken. Als de airco harder moet werken, dan maakt hij ook meer geluid. Kijk daarom altijd of je het de airco wat gemakkelijker kan maken, bijvoorbeeld door je gordijnen dicht te houden of een raamafdichtingsset te gebruiken die de warme lucht buiten houdt. Daarnaast hebben ook de standen van de airco invloed op het geluidsniveau. Als je de airco aanzet op de hoogste blaassnelheid, dan zal hij meer geluid maken dan wanneer je bijvoorbeeld de nachtstand gebruikt. Een relatief stille mobiele airco produceert tussen de 50 en 60 decibel. Ter vergelijking: een vaatwasmachine in werking, produceert zo'n 60 á 65 decibel aan geluid.

Heb je gevonden wat je zocht?

Werking en installatie

Wat is een mobiele airco en hoe werkt deze?

Een mobiele airco koelt de lucht met een koelmiddel en een warmtepomp. De warme lucht in de ruimte wordt aangezogen door de ventilator in de airco. Hierna wordt de lucht naar een warmtewisselaar geleid waar een koelmiddel doorheen stroomt. Vervolgens wordt de koele lucht terug in de ruimte geblazen. De overgebleven warme lucht wordt naar buiten geblazen via de afvoerslang. Een mobiele airco is voorzien van 4 wielen waardoor je ten alle tijden de airco kunt verplaatsen. Daarnaast werkt een airco ook als luchtontvochtiger en kan deze ventileren. Koude lucht bevat minder waterdamp dan warme lucht. Het overtollige condenswater wordt opgevangen in de waterbak van de mobiele airco.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe installeer ik mijn mobiele airco?
 •  Zorg voor een gat in de muur, deur of het raam waar de afvoerslang precies doorheen past, gebruik de raamafdichtingsset om het raam volledig af te sluiten. Dit voorkomt het vals aanzuigen van warme lucht.
 • Isoleer zo mogelijk de afvoerslang met isolatiemateriaal of een grotere slang er omheen. Dit voorkomt dat de afvoerslang zelf de ruimte opwarmt (deze geeft vaak hitte af).
 • Plaats de airco eventueel verhoogd om de afvoer zo kort mogelijk te houden en de afvoer met zo weinig mogelijk bochten naar buiten te brengen.
 • Investeer in een systeem met meer capaciteit dan je strikt genomen voor de ruimte nodig hebt. Beter overcapaciteit dan te weinig capaciteit.
 • Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom de mobiele airco. Hij moet gemakkelijk lucht kunnen aanzuigen.
 • Zet het apparaat al aan vóórdat het bloedheet is. ’s Nachts en ’s ochtends vroeg neemt de temperatuur niet toe. Dit is de tijd waarop je moet proberen de temperatuur zo laag mogelijk moet zien te krijgen.
 • Verwacht niet dat je een ruimte even in een uurtje koel krijgt. Tijdens hete dagen staat je mobiele airco hele dagen te draaien.
 • Zorg dat je de airco schoonhoudt. Kijk regelmatig naar de filters en maak ze zo nodig schoon.
 • Stel de airco +/- 7°C lager in dan de buitentemperatuur, het voelt al zeer aangenaam in de kamer als het buiten 30°C is en in je kamer 23°C. De airco haalt namelijk niet alleen de temperatuur naar beneden maar ook de luchtvochtigheid.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoelang duurt het om een ruimte te koelen?

Dat is helemaal afhankelijk van de inhoud van de kamer die je wilt koelen en de hoeveelheid warmte(toevoer) in die ruimte. Dit is dus niet eenvoudig te beantwoorden.

Houd rekening met warmte die al in de materie (muren, meubels etc.) aanwezig is en zie het koelproces als een soort touwtrekwedstrijd tussen warmte-energie en koelenergie.

Let wel: hoe eerder u de airco aan zet, hoe beter: het is makkelijker om de temperatuur vast te houden dan om de temperatuur in de ruimte te laten dalen.

Als u door het apparaat ’s nachts te laten draaien de materie weet te koelen, levert dat overdag soms meer profijt op dan de airco overdag laten draaien: de muren nemen overdag namelijk eerst de warmte op alvorens de lucht wordt verwarmd.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoelang duurt het voordat het waterreservoir vol is

Wanneer het waterreservoir snel vol zit kan dit verschillende redenen hebben, de lucht in de ruimte is zeer vochtig waardoor er niet voldoende vocht kan worden afgevoerd naar buiten. In dit geval zou je een emmer of bakje onder het afvoerpijpje kunnen zetten zodat de airco het water kan afvoeren en het reservoir niet vol raakt. Let wel, de airco zal hierdoor wel minder goed gaan functioneren wat gevolgen kan hebben voor de uiteindelijke temperatuur in de ruimte.

Een andere reden dat het waterreservoir snel vol is kan zijn dat de mobiele airco niet goed is geïnstalleerd. De airco heeft er hierdoor meer moeite mee om de warme lucht en het vocht naar buiten af te voeren, met als gevolg dat het waterreservoir sneller vol raakt. Probeer daarom de afvoerslang altijd zo kort mogelijk te houden en met zo min mogelijk bochten naar buiten te plaatsen.  
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Welke capaciteit heeft een mobiele airco?

De capaciteit/ het vermogen wordt aangeduid met de naam BTU (British Thermal Unit) per uur, hierbij is 1 Watt gelijk aan 3,4121 BTU. Heb je bijvoorbeeld een airco met 7000 BTU komen we dan uit op 7000 / 3,4121 = 2051 Watt.


Het wattage wordt uitgedrukt in koelcapaciteit.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoeveel geluid maakt een mobiele airco?

Verkoeling van de slaapkamer tijdens een zomerse nacht is prettig, maar het is niet de bedoeling dat het geluid van de airco jou wakker houdt. De temperatuur buiten is van grote invloed op het geluidsniveau van de airco. Hoe extremer de temperaturen, hoe harder de airco moet werken. Als de airco harder moet werken, dan maakt hij ook meer geluid. Kijk daarom altijd of je het de airco wat gemakkelijker kan maken, bijvoorbeeld door je gordijnen dicht te houden of een raamafdichtingsset te gebruiken die de warme lucht buiten houdt. Daarnaast hebben ook de standen van de airco invloed op het geluidsniveau. Als je de airco aanzet op de hoogste blaassnelheid, dan zal hij meer geluid maken dan wanneer je bijvoorbeeld de nachtstand gebruikt. Een relatief stille mobiele airco produceert tussen de 50 en 60 decibel. Ter vergelijking: een vaatwasmachine in werking, produceert zo'n 60 á 65 decibel aan geluid.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe plaats ik de afvoerslang naar buiten?

Mobiele airco’s werken altijd met een luchtafvoerslang die naar buiten leidt. De afvoerslang van je mobiele airco zorgt ervoor dat warme lucht de kamer uit stroomt. Om dit zo optimaal mogelijk te doen, is het belangrijk om de slang zo kort en recht mogelijk te houden. Wanneer de slang veel knikken en bochten heeft, is de kans groter dat de warme lucht niet goed afgevoerd wordt. Dit zorgt er vervolgens voor dat de airco meer moeite heeft met het koelen van de ruimte.

Om een mobiele airco optimaal te laten koelen, monteer je de afvoerslang daarom met een raamafdichtingsset. Deze set helpt om warme lucht buiten te houden. De raamafdichtingsset wordt gemonteerd door een plakstrip rondom het raam te plakken. De plakstrip bevat klittenband waardoor de afdichtingsdoek gemakkelijk eraan vast gemaakt kan worden en ook weer verwijderd kan worden. In de afdichtingsdoek zit een rits waardoor de afvoerslang van je airco door naar buiten kan.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe werkt de condensopvang van een mobiele airco?

Heb je gevonden wat je zocht?

Gebruik en onderhoud

Op welke temperatuur moet ik mijn airco instellen?

Stel de airco +/- 7°C lager in dan de buitentemperatuur, het voelt al zeer aangenaam in de kamer als het buiten 30°C is en in je kamer 23°C. De airco haalt namelijk niet alleen de temperatuur naar beneden maar ook de luchtvochtigheid.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe reinig ik mijn airco?

Reinig de buitenkant van het apparaat met een vochtige doek en droog na met een droge doek. Indien noodzakelijk zou je de buitenkant van het apparaat met behulp van een mild afwasmiddel kunnen reinigen.


• Was het apparaat nooit met water. Dit kan gevaarlijk zijn.
• Gebruik geen benzine, alcohol of soortgelijke oplosmiddelen om het apparaat schoon te maken.
• Spuit nooit met insectensprays of soortgelijke middelen.
• Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen om het apparaat te reinigen.
• Dompel het apparaat, het snoer of de stekker nooit in water of een andere vloeistof onder

Heb je gevonden wat je zocht?

Moet ik mijn airco bijvullen?

Het koelvloeistof kan alleen bij een defect aan de airco uit het systeem lekken. Het is niet mogelijk om de koelvloeistof zelf bij te vullen.

Als je nog garantie hebt, dan kun je terecht bij je leverancier

Heb je gevonden wat je zocht?

Welk onderhoud heeft mijn mobiele airco nodig?

Een mobiele airco heeft weinig, maar toch onderhoud nodig. Het is belangrijk om een mobiele airco schoon te houden en de filters binnen een mobiele airco te reinigen. Naast het 1x per jaar filters reinigen en de mobiele airco schoonmaken is er bijna geen onderhoud nodig.

De koelvloeistof van een mobiele airco hoeft vaak niet bijgevuld te worden tijdens haar levensduur, behalve als er een lek is in het koelvloeistofreservoir. Als u het gevoel heeft dat uw mobiele airco minder goed koelt check dan eerst uw filters hier kunnen pollen en andere stoffen ontstaan, waardoor de filters verstopt raken.

Heb je gevonden wat je zocht?

Hoe reinig ik het luchtfilter?

Om het apparaat optimaal te laten functioneren, adviseren wij om het luchtfilter elke week te reinigen. Het luchtfilter kan namelijk verstopt raken met stof en vuil. Verwijder het luchtfilter en gebruik een stofzuiger om al het stof van het luchtfilter te verwijderen.
Als het luchtfilter erg vies is, mag deze met lauwwarm water gereinigd worden.

• Dompel het luchtfilter in lauwwarm water (max. 40°C) met een zacht reinigingsmiddel. Spoel het luchtfilter een aantal malen en laat het aan de lucht drogen. Leg het luchtfilter niet in de zon of op de verwarming om te drogen.
• Plaats het luchtfilter terug. Controleer of deze volledig droog is voordat het apparaat weer gebruikt wordt.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Wat moet ik doen als ik mijn mobiele airco een langere tijd niet meer ga gebruiken?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het condensvocht afvoert. Dit doe je als volgt:

1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.

2. Plaats een laag bakje onder de onderste uitloop voor condenswaterafvoer.

3. Verwijder het afdekdopje.

4. Het water zal uit de afvoer stromen in het bakje.

5. Plaats het afdekdopje terug zodra er geen water meer uit stroomt.

6. Zet het apparaat weer aan.

Heb je gevonden wat je zocht?

Storing of defect

Mijn airco koelt niet goed, wat kan het probleem zijn?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een airco niet goed koelt.
Controleer altijd eerst of dat er koude lucht uit de airco komt, en warme lucht uit de afvoerslang. Als dit het geval is dan is de airco niet defect.

Is de airco niet defect, loop dan de volgende stappen door:

• Zorg voor een gat in de muur, deur of het raam waar de afvoerslang precies doorheen past, gebruik de raamafdichtingsset om het raam volledig af te sluiten. Dit voorkomt het vals aanzuigen van warme lucht.
• Isoleer zo mogelijk de afvoerslang met isolatiemateriaal of een grotere slang er omheen. Dit voorkomt dat de afvoerslang zelf de ruimte opwarmt (deze geeft vaak hitte af).
• Plaats de airco eventueel verhoogd om de afvoer zo kort mogelijk te houden en de afvoer met zo weinig mogelijk bochten naar buiten te brengen.
• Investeer in een systeem met meer capaciteit dan je strikt genomen voor de ruimte nodig hebt. Beter overcapaciteit dan te weinig capaciteit.
• Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom de mobiele airco. Hij moet gemakkelijk lucht kunnen aanzuigen.
• Zet het apparaat al aan vóórdat het bloedheet is, bijvoorbeeld ’s morgens vroeg. De temperatuur neemt dan niet meteen toe. Dit is de tijd waarop je moet proberen de temperatuur zo laag mogelijk moet zien te krijgen.
• Verwacht niet dat je een ruimte even in een uurtje koel krijgt. Tijdens hete dagen staat je mobiele airco hele dagen te draaien.
• Zorg dat je de airco schoonhoudt. Kijk regelmatig naar de filters en maak ze zo nodig schoon.

 

Heb je gevonden wat je zocht?

De afstandsbediening reageert niet op de airco, wat moet ik doen?

Zet je de airco met de knop op het apparaat zelf aan, dan werkt de afstandsbediening niet. Zorg dus dat je de airco uit hebt staan en deze met de bijgeleverde afstandsbediening aanzet.

Heb je gevonden wat je zocht?

Mijn mobiele airco geeft een foutcode, wat moet ik doen?

Raadpleeg de handleiding wat de foutmelding precies inhoudt.

Heb je gevonden wat je zocht?

De airco maakt meer geluid dan ik gewend ben. Hoe komt dit?

Staat de airco op een houten (verdiepings-)vloer? Leg er een stuk vloerbedekking of ander dempend materiaal onder. Treedt resonantie op met andere objecten in de ruimte of delen van de airco? Tip: Schakel de ventilatorsnelheid in een andere stand.

Het zou kunnen zijn dat het oppervlak waar het apparaat op staat niet waterpas is of vlak genoeg.
Als het geluid komt van het stromen van de koelvloeistof binnenin de airco is dit geen probleem, dit is normaal.

Heb je gevonden wat je zocht?

Mijn mobiele airco lekt water, hoe kant dit?

Is de stop van het reservoir aan de achterzijde van de airco juist gemonteerd (rubber stop + schroefdop)? Is de luchtslang onjuist toegepast (verlengd, scherpe bochten erin, etc.)? Hierdoor kan condensvorming optreden. Heeft de airco onlangs gefunctioneerd en is deze daarna verzet of is de airco niet horizontaal geplaatst? Hierdoor kan condenswater over het opvangbakje gelopen zijn en zo langs de binnenkant van de behuizing uit de airco lopen.
 

Heb je gevonden wat je zocht?

Tijdens het gebruik van mijn airco moet ik het waterbakje of waterslangetje regelmatig legen. Hoe komt dit?

In extreme omstandigheden kan het voorkomen dat niet al het aan de lucht onttrokken vocht door de luchtslang afgevoerd kan worden. Dit komt in een intern watervat van de airco terecht, welke dan na verloop van tijd geleegd moet worden. Wanneer dit probleem zich voordoet onder normale omstandigheden, kan dit echter ook duiden op een verkeerde installatie waardoor het condensvocht niet afgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld als de slang bochten heeft waar het condens in blijft staan. Probeer de slang zo recht en kort mogelijk naar buiten te laten gaan. Verhoog eventueel de airco.

Heb je gevonden wat je zocht?

 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires

Reviews

Totaal aantal reviews: 12
10.0
van de 10
9
3
0
0
0

 

 

Ben je in het bezit van dit product?

9 / 10

Super airco voor deze prijs

uit Amsterdam
17 juli 2022
Hele fijne airco zeker voor de lage prijs.
Helaas hadden ze bij de winkel alleen nog de witte versie maar dat doet niks af aan de werking van dit apparaat

Heel handig ook dat het een complete set is met de raam afdichting etc erbij.
10 / 10

Top airco!

uit Utrecht
30 mei 2021
Een mooi ontworpen airco met voldoende functies. Kan de slaapkamer goed koelen en voldoet aan de verwachtingen. Top prijs-kwaliteit verhouding!
8 / 10

Dhr

uit Giethoorn
08 september 2020
Na aanschaf en installeren van de airco TMA9001W
waren wij zeer blij verrast hoe verkoelend het apparaat werkte.
Na het behoorlijk warm te hebben in huis van de zomer zijn wij overstag
gegaan en besloten om een airco aan te schaffen en dat werd een Tomado. Deze airco bracht ons meteen een heerlijke verkoeling in
huis, met de deur naar boven open koelde het op de boven verdieping
ook aanmerkelijk af. Wij zijn dan ook erg blij met onze aankoop. ??
Zoals wij het ervaren hebben zou ik iedereen een Tomado airco willen aanraden.
8 / 10

Verkoelende airco

uit Vlaardingen
16 augustus 2020
Onze ervaring is dat de airco een verkoelend apparaat is. Met deze hitte in de slaapkamer en de airco aan ondanks het geluid hebben we heerlijk geslapen.
Zou het apparaat zeker aanbevelen.
Prijs en prestatie kunnen we mee leven.
10 / 10

Zeer goed

uit Tilburg
13 augustus 2020
Geweldig produkt goede prijs en gemakkelijke gebruiksaanwijzing het is een Ware verlichting in dit warme weer en ga zeker een tweede aanschaffen.
10 / 10

Airco

uit Borculo
27 juni 2020
Airco werkt erg goed verkoeld de hele huiskamer keuken.
Het word geen koelkast in de kamer maar verkoelt wel goed.
Tot nu toe geen problemen gehad met dit product.
8 / 10

Raamafdichtingskit

uit Zwolle
16 juni 2020
Vandaag ontvangen, maar helaas past het mee geleverde afdichtingskit NIET op een draai/kiepraam, maar alleen op een schuifraam. Wees daarop bedacht als je dit product besteld
9 / 10

Dhr.

uit Rotterdam
15 juni 2020
Compacte maar krachtige airco die ondanks de scherpe prijs de hittegolven op zolder en de slaapkamer goed aankan! Eenvoudige bediening met de bijgeleverde afstandsbediening. Ook is er een kit voorzien om je raam af te plakken, handig! Verwacht geen noordpool effect, maar houdt wel degelijk je hoofd koel!
10 / 10

Geweldige service Tomado.

uit Geldermalsen
14 juni 2020
Super service van Tomado buitenaards goed. Helaas bleek mijn airco interne schade te hebben [ mogelijk bij het transport ] Na mijn melding daarover bij Tomado ging men direct tot actie over en stuurde mij supersnel een nieuwe airco. Deze doet het perfect en koelt de huiskamer in no time tot de ingestelde temperatuur. Erg blij mee en goed geregeld. Bedankt Tomado.
10 / 10

Dhr

uit Eindhoven
09 juni 2020
Mooie compacte airco. Ik heb deze voor mijn ouders gekocht, want heb zelf al 2 andere airco’s van Whirlpool (12.000 BTU) en Tristar (9000 BTU). Deze is de kleinste van de drie en ook de stilste. De andere 2 maken iets meer geluid en de compressors produceren een lage bromtoon. De tristar is iets stiller en daarbij maakt de compressor een iets hogere bromtoon wat minder stoort als achtergrondgeluid.
Beide airco’s van 9000 BTU heb ik de temperaturen van de uitstroom gemeten , waarbij de Tomado ongeveer 3 graden koeler was.
Jammer dat de stroomrichting handmatig gericht dient te worden en dat het niet automatisch oscilleert.
Over de duurzaamheid kan ik nog geen uitspraak doen, aangezien ik het pas een week heb. Maar al met al ben ik zeer tevreden met de airco voor deze lage prijs.
10 / 10

Heerlijk koel

uit Alphen aan den Rijn
03 juni 2020
Eindelijk een airco gekocht, en wat voor één. 9000 btu voor dit geld!
Het is een mooi en compact model. Eenvoudig in gebruik.
Hij maakt wel wat meer geluid dan de ouderwetse ventilator, maar goed, dat was te verwachten en dat went.
De luchtstroom is goed te richten en in te stellen.
Kortom, een heel welkome aanwinst!
10 / 10

Brrr lekker koud

uit Almelo
29 mei 2020
Hele fijne airco koelt heel goed voor die prijsklasse echt top ook lekker klein en ook lekker stil ideaal voor in de slaapkamer maar koelt de woonkamer ook prima ben der heel blij mee
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • FAQ's
 • Reviews
 • Accessoires
versie 1
versie 2
TOMADO
Daarom Tomado

Bij Tomado profiteer je van de volgende voordelen:

Vertrouwd sinds 1923

Al bijna 100 jaar geliefd in heel veel huishoudens!

Uitstekende service

We gaan ontzettend ver voor supertevreden klanten!

Betaalbare kwaliteit

Verrassend goede kwaliteit voor een verrassend goede prijs!

380